canlı destek

GENEL TANITIM

28 Mart 1983 tarih ve 2809 sayılı kanunla kurulan Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, 1984 yılında günümüzde ki adı ''Türk MüziÄŸi Bölümü'' olan ''Temel Bilimler Bölümü'' adıyla 50 öÄŸrenci ile eÄŸitimine baÅŸlamıştır.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, ülkemizde Türk müziÄŸi eÄŸitimi vermek üzere açılan ikinci akademik kurumdur. 28 Mart 1983-15 Ekim 1984 yılları arasında gerçekleÅŸen kuruluÅŸ aÅŸamasında günün önde gelen sanatçılarından oluÅŸturulan ilk eÄŸitim kadrosu okulumuza önemli destek saÄŸlamıştır.

1989-1990 akademik yılında ''Ses EÄŸitimi Bölümü'', ''Türk Halk Oyunları Bölümü'' ve günümüzde ki adı ''Çalgı Yapımı ve Onarımı Bölümü''* olan ''Çalgı Yapım Bölümü'' kurularak, dört bölümden oluÅŸan Konservatuvar yapılanmasına kavuÅŸmuÅŸtur. 

KuruluÅŸ amacına uygun olarak, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı kurulduÄŸu ilk yıldan bu yana geleneksel müzik, dans ve çalgı kültürüne ait deÄŸerleri bilimsel yöntemlerle gelecek kuÅŸaklara aktaracak yetkin eÄŸitimciler, akademisyenler ve sanatçılar yetiÅŸtirmektedir.

Mezunlar, Klasik Türk MüziÄŸi ve Halk MüziÄŸi Devlet Korolarında ses ve saz sanatçısı, mezuniyet sonrası alacakları formasyon eÄŸitimi ile çeÅŸitli il ve ilçelerdeki Milli EÄŸitim Bakanlığı'na baÄŸlı ilköÄŸretim, ortaöÄŸretim, liseler ve halk eÄŸitim merkezlerinde öÄŸretmen, üniversitelerde öÄŸretim elemanı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nda (T R T) prodüktör, ses ve saz sanatçısı olarak görev yapabilmektedirler.

Konservatuvarımız; 6 Profesör, 9 Doçent, 3 Dr. ÖÄŸr. Üyesi ve 60 ÖÄŸretim Üye Yardımcısı olmak üzere toplam 78 öÄŸretim elemanı ile eÄŸitimini sürdürmekte; bünyesinde 17 Derslik, 1 Etkinlik Salonu (150 kiÅŸilik), 1 Kütüphane, 1 Ses - Kayıt Teknolojileri Laboratuvarı, 1 Geleneksel Giyim - KuÅŸam Laboratuvarı, 1 Türk Halk Oyunları Koleksiyon Sergisi, 2 Dans Salonu, 1 Ritm Salonu, 1 Bilgisayar DersliÄŸi, 3 Çalgı Yapım Atölyesi, 1 Çalgı Satış Ofisi bulunmaktadır.

MİSYON; Geleneksel müzik ve dans kültürümüzü araÅŸtırmak, bilimsel yöntemlerle inceleyerek gelecek kuÅŸaklara aktaracak yetkin eÄŸitimciler, akademisyenler ve sanatçılar yetiÅŸtirmek.

VİZYON; Güncel teknolojik donanımla desteklenen eÄŸitim ortamında geleneksel müzik ve dans hakkında araÅŸtırma ve inceleme gerçekleÅŸtirerek sunum yapan, sanatçı ve bilim insanı  yetiÅŸtiren seçkin bir konservatuvar olmak.

 

* 11.03.2020 TARİHLİ YÜKSEK ÖÄžRETİM YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINDA ALINAN KARAR İLE; 

Temel Bilimler Bölümü'nün adı ''TÜRK MÜZİĞİ BÖLÜMÜ'', Çalgı Yapım Bölümü'nün adı ''ÇALGI YAPIMI VE ONARIMI BÖLÜMÜ''

olarak deÄŸiÅŸmiÅŸtir. 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ